Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vârstnicii de la Căminul de Zi „Sf. Iacob” au vizitat centrul orașului
Caritas Satu Mare   - Joi, 15 Mai 2014

Zece persoane vârstnice a Căminului de Zi „Sf. Iacob” a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare au avut ocazia să viziteze, joi, o pizzerie din centrul oraşului Satu Mare, unde au petrecut o după amiază frumoasă împreună, socializând şi mâncând pizza.

Scopul vizitei a fost acela de a oferi  posibilitatea vârstnicilor de a se familiariza cu obiceiurile tinerilor şi de a socializa.

Participanţii şi organizatorii evenimentului au mulţumit patronului pizzeriei, A.A., pentru sprijinul acordat. Domnul Pista, unul dintre vârstnicii căminului de zi a mărturisit că niciodată n-a fost într-o pizzerie şi nu a mâncat pizza până acum, iar această experienţă a fost una foarte plăcută pentru el.

Căminul de Zi „Sf. Iacob” găzduieşte în prezent 11 persoane în vârstă care au nevoie de supraveghere şi/sau îngrijire permanentă, oferind acestora servicii de bază cum ar fi două mese pe zi, găzduire, asigurarea condiţiilor necesare pentru igiena corporală, servicii de suport şi de asistenţă socială. Căminul poate primi încă trei persoane. Cine doreşte să aibă parte de îngrijire, să facă parte dintr-o comunitate strânsă şi familiară, poate să o primească la căminul Sf. Iacob. 

Conducerea căminului doreşte ca luna viitoare să organizeze un program de o zi petrecut în natură, unde vârstnicii vor avea ocazia, prin diferite jocuri, să-şi menţină condiţia fizică printr-un mod distractiv.
1258 vizite
Distribuie pe